מהו מערך מחשוב ייעודי?

פורסם ב- 22/02/2016

מערך מחשוב ייעודי עונה על הצורך המשרדי ובהכרח יוצר סביבת עבודה שוטפת, יעילה, מהירה וחסכונית.
על-מנת להשיג מערך מחשוב ייעודי יש צורך לבצע אפיון וניתוח של הצרכים והיכולות של המשרד. אין משרד הדומה למשנהו גם אם מדובר באותו תחום עיסוק.

תקופת המעבר

בעבר הלא רחוק היחס לכל מרכיב מחשוב היה פרטני, כך למחשבים היה מגיע טכנאי המחשבים, לשרתים היה מגיע אדמיניסטרטור ולתשתיות התקשורת היה איש מקצוע גם כן.
מה שהיה נכון לפני שנים בודדות, אינו נכון, לחלוטין, היום. הטכנולוגיות השתנו ואיתן גם ההתייחסות לתחנות הקצה וממשק המשתמש. מצד אחד המחשבים ומערכות ההפעלה הפכו למאוד אמינים ותקלות כמעט ולא קיימות, מה שמיתר את טכנאי המחשבים, ומצד שני יכולות הנגישות למידע המשרדי וגמישות ניהול המידע התפתחו מאוד וקל יותר להתנהל מול המידע הקיים, מה שמצריך איש מקצוע שידע להתאים את היכולות החדשות לצרכים המדויקים של המשרד.
במהלך השנתיים האחרונות החל תהליך איטי, אך עקבי של מעבר ממערכות מחשוב מרכזיות למערכי מחשוב גמישים ומולטי-דיסציפלינאריים הדורשים יכולות מקצועיות חדשות ומספקים נוחות ויעילות שמשמעותם חסכון כספי עצום.
היחס המקצועי של בעלי המקצועות הוותיקים והפרדיגמה של אנשי המשרד שטרם זיהו את שינוי המגמה, נשארה בעינה ולכן עדיין רואים בכל רכיב ורכיב ברשת המחשבים כמרכיב פרטי שאינו קשור לכלל רכיבי הרשת – זאת טעות נפוצה ולא מקצועית. העולם סביבנו משתנה ומתקדם טכנולוגית במהירות הולכת וגוברת, אסור להישאר אדישים לכך.

מחשוב ואינטגרציה

תחילה אדגיש ואומר שנכון שמקצועות הבסיס שהזכרתי מעלה עדיין נדרשים, אך הם הולכים ונעלמים ואת מקומם תופסים מקצועות אינטגרטיביים שבהם נדרשת רמה מקצועית גבוה וניסיון של שנים במגוון מקצועות הבסיס כולל התמחות בנישה מקצועית כדוגמת עולם התיב"מ שבו ישות ה- IT הנחוצה היא CAD MANAGER או כדוגמת עולם המסחר הבורסאי שם נדרש איש מערכות Real-Time וכיו"ב.

בעלי מקצוע אלו כדוגמת ה- CAD Manager הם שילוב של מספר מקצועות IT שונים שעד היום היו ענפי התמחות נפרדים ובנוסף לכך ה- CAD Manager מביא איתו יכולות ניהול ואינטגרציה, כך שהוא יכול לקרוא את הצרכים המנהלתיים של המשרד ולשלבם בצרכים המקצועיים שלו וכך ליצור סביבה אחידה שמשלבת את כל מרכיבי המשרד לסביבה גנרית אחת.

אתמקד בעולם התיב"מ האדריכלי

מערכי מחשוב מבוססי תיב"מ מתמקדים בתחנות הקצה כאשר כל שאר רכיבי הרשת אמורים לשרת אותן באופן היעיל והמהיר ביותר. הדבר החשוב ביותר בתחנות הקצה היא תוכנת השרטוט שמעצם קיומה דורשת חומרה ספציפית, האמורה לתת מענה לעיבוד תמונה מתמטי שעל בסיסו התוכנה נשענת.
מעבר לזאת, ברמת החומרה, נדרש גם לבחון, בהתאם לצרכי המשרד, את הצורך בשרת ורכיבים נוספים כמו גיבויים ואחסון מידע.
נדבח נוסף הוא פתרונות אפליקטיביים שבאים לשפר ולארגן את יכולות הניהול המשרדיות (כגון CRM או עבודת צוות) וגם פתרונות ניהול וארגון המידע הקיים (כגון PDM).
מערכי מחשוב מבוססי תיב"מ הם מכלול של רכיבים שיחדיו מאפשרים סביבה תומכת שירטוט שתורמת לעבודה שוטפת, יעילה ומהירה יותר.
אפיון מערך מחשוב לתיב"מ משתנה ממשרד למשרד, מאחר ולכל משרד ישנן את הדרישות והיכולות שלו כמו-גם דרכי עבודה וניהול שונים. בחינת היכולות והצרכים בהתבסס על תשתית קיימת היא קריטית על מנת להפיק את המרב מתשתיות קיימות והפקת תכנית עבודה לשיפור וייעול מערך המחשוב לרמה אופטימאלית.

מה עליך לעשות

נתקלתי בהרבה אמירות שנובעות מהבנה לא נכונה של המערכת כמו "אבל הכל עובד, אין לי בעיות" או "למה לשנות אם התוכנה פועלת?" והתשובה שלי היא שנכון שהכל עובד, אבל האם זה עובד נכון ומהר?.
התרגלת לסביבת עבודה עם יכולות מסוימות ותוצאה סופית שמתקבלת לאחר "X" זמן. שאל/י את עצמך האם סביבת העבודה הותאמה במדויק לדרישות המקצועיות שלך? האם אי פעם בדקת את ביצועי המערכת באופן מדויק ולא על סמך הרגשה?
מניסיוני מערכי מחשוב שלא הוקמו ואופינו על-ידי איש מקצוע (CAD Manager), גם אם מדובר במערכות חדשות לחלוטין, הם מערכים בזבזניים ולא יעילים.
אם מדובר במחשוב חדש, התאמתו לסביבת תיב"מ תהיה קלה ומהירה ואם מדובר במחשוב ישן נדרשת פעילות מקיפה ועמוקה יותר בכדי לקבל תוצאות.

שינוי המגמה המקצועית והטכנולוגית מתרחש עכשיו, מי שלא יתאים את עצמו לקידמה והשינויים הטכנולוגיים, ימצא עצמו נגרר מאחור ובהפסדים. זה נכון שנדרשת השקעה, אך אם עושים זאת נכון וטוב המחשוב הוא כלי שיניב הכנסות ולא ציוד מתכלה!.

צור קשר

במרכז לתשתיות תיב"מ צברנו ניסיון רב בשיקום והתאמת מערכי מחשוב קיימים ובאפיון והקמת מערכי מחשוב חדשים.
לפגישת הכרות ללא התחייבות, צרו עמנו קשר – lior-b@lbcadcare.com – ליאור ברקו – 054-6706077.