מדוע האוטוקד קופא, קורס ונכבה באמצע העבודה?
תופעות של אוטוקד קופא ומגיב לאט ובעקבות כך, האוטוקד קורס או, גרוע יותר, המחשב מבצע אתחול פתאומי, נגרמות ממספר גורמים שונים שאותם ניתן לאבחן בכלים שונים וכן…, צריך לזמן איש מקצוע אשר מבין את סביבת התיב"מ (Revit, Autocad ….) והמחשב יחדיו.
איש מקצוע ידע לאפיין מחשב לאוטוקד ואת החומרה המתאימה לאוטוקד.
אך ישנן פעולות מקדימות שאפשר וכדאי ליישם באופן עצמאי ובכך למנוע תופעות של אוטוקד קופא וקורס.
הרעיון המרכזי בפעולות אלו הוא עבודה נכונה באוטוקד אל מול היכולות של המחשב.
דוגמא:
אם במחשב מותקן זיכרון בנפח של 8GB מן הסתם לא ניתן להעמיס עליו תוכנות ומידע המנצלים נפח זיכרון החורג מנפח קבוע זה.
שיטה בסיסית, פשוטה וראשונה אותה ניתן ליישם היא:
צימצום וכיבוי אפליקציות פעילות : סביבת התיב"מ היא סביבה גרפית הדורשת משאבי זיכרון ויכולות חישוב מתמטי רבים. ניהול נכון של המשאבים הנ"ל בסביבת מערכת ההפעלה יכול לחסוך בעיות רבות מסוג קפיאה, המתנהארוכה וקריסה/כיבוי פתאומיים של תוכנת התיב"מ. כיבוי אפליקציות לא נחוצות וכאלה שפועלות ברקע יכול לחסוך ולפנות את משאבי הזיכרון היקרים כל-כך לצרכי תוכנת התיב"מ, כגון: Word, Adobe Reader ועוד.
הרעיון המרכזי בניהול העבודה הוא התמקדות במשימה הנוכחית שמבצעים, כדוגמא : קובץ Excel פתוח שכרגע לא נחוץ לעבודה, כדאי לסגור בצורה מסודרת וכך מתפנים משאבים נחוצים.
תוכנות ה- Office השונות הינן כבדות מאוד וזוללות זיכרון רב, תוכנות נוספות כמותן ניתן לאתר בתהליך "סקירה" פרטני של כל מחשב בנפרד. תוכנות אלו לא מאפשרות עבודה רציפה ושוטפת בתוכנת התיב"מ ובגללן נגרמות תופעות קפיאה והמתנה לפרקי זמן ארוכים.
תוכנות נוספות הן מסוג התוכנות שמתעדכנות לעיתים קרובות מול האינטרנט ובכללן ניתן לראות את תוכנות ה- Google Sketch, Skype, Adobe ועוד. ישנן מספר דרכים בכדי לנטרל את הפעולות של תוכנות אלו וכדאי להתייעץ עם איש מקצוע שמבין את סביבת העבודה וצרכי המשרד/משתמש לפני בצוע כל פעולה. אלו הן חלק מהפעולות המבוצעות בשלב "יישור קו" שבו מייצבים ומייעלים את סביבת העבודה אל מול תוכנת התיב"מ.
אפליקציות נוספות הגורמות לתקלות רבות הן תוכנות "שאיבת המידע" והספאם. תוכנות אלו מותקנות בלא משים והן עוקבות באופן תמידי אחר פעולות המשתמש והמחשב. מעצם "המעקב" שהן מבצעות מנוצל זיכרון רב, כמו גם, רוחב פס משמעותי בתקשורת המחשב לטובתן. אפליקציות מסוג Bonjure, ASK, Google Update ועוד הן מסוג התוכנות האלו וישנן דרכים שבהן ניתן להסירן בצורה בטוחה, מלאה ונכונה כך שהן לא יחזרו שוב לפעולה. ישנו תהליך מסודר של הנחיה והדרכה אשר איש מקצוע יכול לבצע אל מול כל עובד באופן פרטני ובכך להאיר את הידע וההבנה כיצד להימנע מהתקנת תוכנות מסוג זה.